wysokogatunkowy płyta pmma w kolorze naturalnym i czarnym https://piaskowanie-radzymin.pl/piaskowanie-metali-metalu

Swańska sól prosta z serca Gruzińskich ziół

Słona mieszanka ziół -będąca naturalnie wyśmienitą mieszanką soli oraz specjalnie skomponowanych i dobranych do niej ziół. Przyprawa ta pochodzi z odizolowanej górskiej krainy o nazwie Swanetlli, znajdujące się w Gruzji.

Produkcja do gruzińskiej soli

Produkcja gruzińskiej soi odbywa się tylko latem, gdyż zimą praktycznie dostawa naturalnych produktów potrzebnych do wyprodukowania jest niemożliwa.
Powodem takiego stanu rzeczy jest gruba i zalegająca warstwa śniegu.
Zalega ona praktycznie przez całą zimę w górach, w kraju Gruzja.
Właściwie tylko tam, w tymże miejscu występują naturalne pokłady solne, inaczej surowce, z których produkowana jest owa sól z dodatkiem ziół.

Kiedy tylko przychodzi lato i ustąpią śniegi, wtedy naturalna sól rozpuszcza się w wodzie z powodu topniejącego śniegu. Dzięki temu woda wraz ze solą wsiąka /przenika do gleby, a stamtąd, czyli z gleby jest pochłaniana przez rośliny rosnące w tamtych rejonach świata. To właśnie dlatego dziko rosnące zioła mają taki naturalny i soczyście aromatyczny smak.
Oczywiście zawierają pełną zawartość, skoncentrowanym odpowiednio dawkę soli gruzińskiej.
Istnieje też możliwość zamówienie kupienia mieszanki mi zawierającej dodatku- soli.

Produkcja ziół bogatych we swańską sól, najczęstszą występującą postać prosto z Gruzji

sól swańska to zmiennych ilościach gruba sól kamienna.
W czasie produkcji hiszpańskiej soli dodaje się do niej odpowiednio rozstaw te nasiona, kolendry
ziele kozieradki błękitnej, suszony czosnek albo sproszkowanej chili. Oczywiście także dodawane są takie dodatki jak: szafran imeretyński, czaber, koper i kmin rzymski.

Na koniec procesu sól swańska
tradycyjnie wszystkie składniki ucierane są w specjalnych kamiennych moździerzach, zbyt długo.
Składniki ucierane są w ten sposób, aby otrzymać tak zwany rozdrobniony pył ziołowy, w którym przyprawia się gotowe dania i zupy czy mięsa oraz ryby.
Sól pochodząca z terenów Gruzji stanowi doskonały dodatek do wielu sałatek oraz dla osób, które swoją dietę opierają tylko i wyłącznie o rośliny.

 

Author: bagatela10.pl